%d1%87%d0%b8%d1%87%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%81%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%87%d0%b8%d1%87%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%81%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5
почистване на заведението

13 ТОП трика за почистване на заведението през лятото – Част 1

Лятото е най-силният сезон за голяма част от заведенията, било то кафенета, барове или ресторанти. Но кипящият процес на работа и непрестанният поток от клиенти оставят след себе си истински хаос… Нуждата от съвършена хигиена, важна за здравето и безопасността на служителите и на гостите, изисква редовно професионално почистване на заведението.

В тази статия сме подготвили специално за собствениците и управителите на кафенета, барове и ресторанти 13 ТОП трика за почистване на заведението през лятото:

 

Почистване на кухненската част

Кухнята е една от най-важните зони на заведението и трябва да бъде перфектно чиста във всеки един момент! Истината обаче е, че точно тази част е най-често замърсявана, заради приготвянето на храна и непрестанното влизане и излизане на персонал.

  1. Почиствайте поне на две седмици пръските и петната по стените.
  2. Избършете всяко оборудване внимателно – микровълнови печки, тостери, кафемашини и т.н., както и вратите, дръжките и рафтовете.
  3. Почиствайте скарите, плочите, фурните и котлоните.
  4. Дезинфекцирайте мивките редовно.
  5. Разчиствайте хладилниците и фризерите всяка седмица и ги почиствайте детайлно отвътре.
  6. Обезмаслявайте фритюрника и грила всяка седмица.
  7. Дезинфекцирайте зоната за изхвърляне на отпадъци и почиствайте контейнерите за отпадъци.

 

Почистване на частта за клиенти

Зоната за гостите на заведението ви е първата и основната част, която клиентите ви виждат. Именно тя създава първото впечатление, а за да бъде то положително, тази част трябва да сияе от чистота и да бъде 100% хигиенична!

  1. Дезинфекцирайте масите след всеки клиент.
  2. Забърсвайте масите, столовете, пейките и плотовете с чисти кърпи.
  3. Почиствайте оливерниците и солниците редовно.
  4. Ако в заведението ви има килими, почиствайте ги с прахосмукачка всеки ден.
  5. Избърсвайте прахта от осветителните тела в края на всяка седмица.
  6. Дезинфекцирайте дръжките на вратите редовно.

 

С тези 13 ТОП трика за почистване вашето заведение ще бъде винаги готово да посреща нови клиенти и да ги оставя 100% доволни от атмосферата!

Ние от „ЧИЧИ“ обаче знаем, че през летния сезон трудно се намира време за детайлно почистване… Ето защо, нашите специалисти са насреща – доверете ни се и оставете на нас да се справим с трудоемкото почистване на заведението. Вижте продължението тук!

ЧИЧИ
Относно ЧИЧИ
"ЧИЧИ" е една от малкото фирми за професионално почистване с особено внимание към нуждите на всеки клиент. Освен услуги, "ЧИЧИ" предлага и полезни съвети, които помагат за по-лесното и бързо почистване в домашни условия. "ЧИЧИ" е бутикова фирма за почистване в София и страната.