Не обичате да почиствате, нали?
Толкова е изтощително и досадно – прави ли сме?

Или пък обичате? Почистването ви успокоява и ви допада?

Е, и в двата случая имаме нещо специално за вас!
Искате ли да разберете какво е?

Ще ви кажем! А за накрая ще оставим най-голямата изненада!

 

Независимо дали поддържането на чистотата е сред вашите приятни или неприятни занимания, има много лесни и хитри трикове за почистване. Днес ще споделим само тези от тях, с които ще направите почистването максимално лесно, бързо и качествено.

А когато ги научите, ще ви се прииска да сте ги знаели по-рано!

 

  1. Чорапът – верен помощник при почистване!

Старите чорапи не са за носене, но не винаги са за изхвърляне!
Те често могат да бъдат доста полезен аксесоар за почистване!

Събудихме ли любопитството ви?

Щорите са едно от най-трудните и досадни за почистване кътчета… На всичкото отгоре събират и безумно много прах.

Когато се опитате да почистите прахта с парцал или прахосъбирачка, само я разпръсквате във въздуха и тя полепва на още места…

Ние имаме едно много просто решение!
Вземете стар чорап, напръскайте го с разреден оцет и го поставете като ръкавица на ръката си. Време е за „чорапено почистване“ на щорите! Уверяваме ви, че летвите на щорите ще засияят!

 

  1. Почистване с изопропилов спирт

Точно така! Изопропиловият спирт има много приложения и едно от тях ще ви помогне и в почистването.

Ако у дома, в офиса или в търговския обект имате уреди от неръждаема стомана, то определено знаете колко трудно е почистването им от пръстови отпечатъци.

Тук е моментът да ви споделим първия от ТОП 5 лесни и хитри трикове за почистване! Един от най-простите начини да почистите неръждаемата стомана до блясък с изопропилов спирт.

Просто добавете малко от спирта към чиста микрофибърна кърпа и почистете! След като повърхността вече е чиста, можете да я полирате с малко количество бебешко олио. И блясъкът е гарантиран!

 

  1. Завръщането на тиганите!

Любимият ви тиган вече не прилича на нищо и почистването от мазнина и изгорена храна изглежда невъзможно?

Не се тревожете! Ще ви кажем как да направите един истински фокус!

Напълнете тигана с вода. След това добавете чаша бял оцет. Оставете течността в тигана да заври, а после махнете съда от котлона. Сложете 2 супени лъжици сода за хляб и разбъркайте. Остава само сместа да изстине. След това само избършете и изплакнете.

И любимият ви тиган се завърна!

 

  1. Оцет отново в действие! Мисия: Чиста техника

лесни и хитри трикове за почистване

Къде прекарвате най-голяма част от времето си?
Пред компютъра или лаптопа, нали?

А знаете ли колко много бактерии се събират по клавиатурата, мишката и между клавишите?

Спокойно! Има лесно решение!

Напоете микрофибърна кърпа с малко бял оцет и почистете клавиатурата и мишката. За процепите между клавишите можете да използвате памучен тампон. За екрана използвайте малко оцет, разреден с вода, за да не бъде прекалено силен концентратът.

 

  1. И нека осветителните тела засветят от чистота!

Как ви се струва комбинацията от лампа и съдомиялна?
Несъвместима ли?
Помислете пак!

Осветителните тела са едни от най-пренебрегваните кътчета при почистване. Именно по тях се натрупват най-много прах и мръсотия…

От друга страна, съдомиялната е един от най-използваните уреди при почистване… на чинии и прибори. Но защо да се ограничавате само до това приложение?

За да почистите осветителните тела бързо и качествено, просто ги сложете в съдомиялната машина и тя ще свърши останалото! Само не забравяйте да пуснете режима за сушене, за да сведете до минимум оставането на петна от водата.


И като за финал, ако чистенето ви харесва, ви съветваме наистина да изпробвате тези ТОП 5 лесни и хитри трикове за почистване!

А ако сте от онези хора, които просто не могат да се разберат с уредите за почистване или просто не ви остава време… Ето я и последната ни изненада за вас: Ние от „ЧИЧИ“ с радост ще се погрижим за чистотата във вашия дом, офис или търговски обект!

Доверете ни се и се насладете на безупречна чистота!