В предишната част ви издадохме някои от ТОП триковете, които да ви помогнат при почистване на заведението през лятото. В тази статия продължаваме с останалите съвети. Ако сте собственик или управител на заведение, написаното е точно за вас!

Както споменахме и в предишния материал, лятото върви ръка за ръка с голям поток от клиенти, но и с огромна нужда от ежедневно почистване на заведението ви… И то професионално, за да бъде гарантирана съвършената чистота и хигиена.

Ето какво ви съветваме ние от „ЧИЧИ“ – Професионално почистване:

Почистване на лятната градина

Лятната градина на вашето заведение определено е по-предпочитана от затворената част за клиенти, особено през горещия сезон. Освен това, всеки ден градината е изложена на променящите се атмосферни условия и замърсяванията са много повече от тези в закритите помещения. Това от своя страна води до сериозна нужда от ежедневно почистване. Ето няколко съвета от нас:

 1. Дезинфекцирайте масите след всеки клиент
 2. Забърсвайте масите, столовете и пейките с чисти кърпи, които използвате единствено за тези повърхности
 3. Почиствайте оливерниците редовно
 4. Почиствайте лятната кухня два пъти седмично основно и всяка сутрин базово
 5. Почиствайте летния бар всяка сутрин и всяка вечер, а ако е много замърсен – и през деня
 6. Ако в лятната градина имате мека мебел, е хубаво да я изпирате поне веднъж месечно
 7. Ако забележите петна по меката мебел, почистете ги незабавно, за да не се запечатат
 8. Поне веднъж в месеца отделяйте внимание на тревните площи – косене, пръскане за вредители, рязане на клони, кастрене на декоративни храсти и т.н.
 9. Мийте асфалтираните или павираните алеи в лятната градина поне веднъж на две седмици.

 

Почистване на санитарна част

На тази част от вашето заведение трябва да отделите сериозно внимание, тъй като тя е идеално място за развитие на бактерии. Специалистите на „ЧИЧИ“ съветват:

 1. Всеки ден почиствайте тоалетните чинии и казанчетата
  Те са хранилище на много бактерии и имат нужда от ежедневно почистване и дезинфекция с подходящ препарат.
 2. Ежедневно почиствайте плотовете, мивката и всички мебели в санитарното помещение
  Гостите на заведението ви имат най-чест контакт именно с тези повърхности и почистването им е от огромно значение. Процедурата може да се извърши с мека гъба и подходящ препарат.
 3. Поне два пъти седмично почиствайте огледалата и украшенията
  Кристалната чистота на огледалата и декоративните стъклени орнаменти говори, че вашето заведение е ежедневно поддържано.
 4. Всеки ден почиствайте пода в санитарните помещения
  Може да не подозирате, но фугите трупат невъобразимо много бактерии, ако не се поддържат редовно. Да не говорим, че гостите на заведението ви влизат в санитарните помещения с външни обувки и замърсяванията са просто неразделна част от големия поток от клиенти.

 

С тези 13 ТОП трика за почистване вашето заведение ще искри от чистота, а клиентите ви ще бъдат смаяни!

Ние от „ЧИЧИ“ обаче знаем, че през летния сезон трудно се намира време за детайлно почистване… Ето защо, нашите специалисти са насреща – доверете ни се и оставете на нас да се справим с трудоемкото почистване на заведението през лятото.