Както редовно споменаваме, честото почистване на офиса носи на служителите добро настроение и мотивация. Високата мотивация от своя страна води до продуктивност, а коя компания не би се радвала служителите ѝ  да са по-продуктивни?

Работното пространство обаче крие много места, които редовно биват забравяни от фирмата за почистване.
Ето кои са ТОП 5 пренебрегвани места при почистване на офиса:

1. Тавани, осветителни тела и вентилатори

Често пъти тези области биват пренебрегвани, поради трудния достъп и многото усилия, които биха коствали на професионалистите по почистване. Независимо от това, тези места са от съществено значение за безупречната чистота на офиса. Това, че натрупалата се по тях прах и мръсотия не се вижда, не означава, че я няма.

2. Дръжки

Почистването на дръжки, било то на врати, уреди или мебели, не представлява голяма трудност, но често се пренебрегва. Тези места са с висок процент на допир, което от своя страна предразполага за развитието на бактерии. Всекидневното почистване и дезинфекция са изключително важни не само за поддържането на приятна атмосфера в офиса, но и за здравето на служителите.

3. Кухненски уреди

Сигурни сме, че кухненските уреди във вашия офис получават голямо внимание от страна на почистващата фирма, но има два от тях, които често биват пропускани. А именно – Нейно Величество Микровълновата печка и подвластничката ѝ – кафе-машината! Тези  два уреда са едни от най-често използваните в повечето офиси. Нередовното им почистване може да стане причина за развитие на сериозни бактерии, както и да остави неприятна миризма след себе си.

4. Обемни мебели

Почистването около обемния и така удобно изглеждащ диван съвсем не е достатъчно за постигането на желаната свежест в офиса. Наясно сме, че местенето на обемни мебели не е лека задача, но често под тях се натрупва изключително много мръсотия, която се пренебрегва от почистващите фирми.

5. Мишка и клавиатура

Често служителите похапват на бюрата си, докато работят, или не измиват ръцете си, след като са ползвали санитарно помещение. Пренасянето на мръсотията от ръцете върху клавиатурата или мишката прави тези места изключително благоприятна среда за развитие на бактерии. Погрижете се фирмата по почистване да обърне специално внимание на тези места.

 

Креативността, продуктивността и здравето на вашите служители зависят от много неща, едно от които е свежата и чиста работна атмосфера. Не допускайте комфортът на екипа ви да бъде нарушен! Доверете са на истинските професионалисти от „ЧИЧИ“ – Професионално почистване – ние ще почистим вашия офис до блясък!