В тази статия сме подготвили специално за собствениците и управителите на кафенета, барове и ресторанти 13 ТОП трика за почистване на заведението през лятото:
Почистване на кухненската част
Кухнята е една от най-важните зони на заведението и трябва да бъде перфектно чиста във всеки един момент! Истината обаче е, че точно тази част е най-често замърсявана, заради приготвянето на храна и непрестанното влизане и излизане на персонал.
- Почиствайте поне на две седмици пръските и петната по стените.
- Избършете всяко оборудване внимателно – микровълнови печки, тостери, кафемашини и т.н., както и вратите, дръжките и рафтовете.
- Почиствайте скарите, плочите, фурните и котлоните.
- Дезинфекцирайте мивките редовно.
- Разчиствайте хладилниците и фризерите всяка седмица и ги почиствайте детайлно отвътре.
- Обезмаслявайте фритюрника и грила всяка седмица.
- Дезинфекцирайте зоната за изхвърляне на отпадъци и почиствайте контейнерите за отпадъци.
Почистване на частта за клиенти
Зоната за гостите на заведението ви е първата и основната част, която клиентите ви виждат. Именно тя създава първото впечатление, а за да бъде то положително, тази част трябва да сияе от чистота и да бъде 100% хигиенична!
- Дезинфекцирайте масите след всеки клиент.
- Забърсвайте масите, столовете, пейките и плотовете с чисти кърпи.
- Почиствайте оливерниците и солниците редовно.
- Ако в заведението ви има килими, почиствайте ги с прахосмукачка всеки ден.
- Избърсвайте прахта от осветителните тела в края на всяка седмица.
- Дезинфекцирайте дръжките на вратите редовно.
С тези 13 ТОП трика за почистване вашето заведение ще бъде винаги готово да посреща нови клиенти и да ги оставя 100% доволни от атмосферата!
Ние от „ЧИЧИ“ обаче знаем, че през летния сезон трудно се намира време за детайлно почистване… Ето защо, нашите специалисти са насреща – доверете ни се и оставете на нас да се справим с трудоемкото почистване на заведението. Вижте продължението тук!