Лятото е най-силният сезон за голяма част от заведенията, било то кафенета, барове или ресторанти. Но кипящият процес на работа и непрестанният поток от клиенти оставят след себе си истински хаос… Нуждата от съвършена хигиена, важна за здравето и безопасността на служителите и на гостите, изисква редовно професионално почистване на заведението.

В тази статия сме подготвили специално за собствениците и управителите на кафенета, барове и ресторанти 13 ТОП трика за почистване на заведението през лятото:

 

Почистване на кухненската част

Кухнята е една от най-важните зони на заведението и трябва да бъде перфектно чиста във всеки един момент! Истината обаче е, че точно тази част е най-често замърсявана, заради приготвянето на храна и непрестанното влизане и излизане на персонал.

 1. Почиствайте поне на две седмици пръските и петната по стените.
 2. Избършете всяко оборудване внимателно – микровълнови печки, тостери, кафемашини и т.н., както и вратите, дръжките и рафтовете.
 3. Почиствайте скарите, плочите, фурните и котлоните.
 4. Дезинфекцирайте мивките редовно.
 5. Разчиствайте хладилниците и фризерите всяка седмица и ги почиствайте детайлно отвътре.
 6. Обезмаслявайте фритюрника и грила всяка седмица.
 7. Дезинфекцирайте зоната за изхвърляне на отпадъци и почиствайте контейнерите за отпадъци.

 

Почистване на частта за клиенти

Зоната за гостите на заведението ви е първата и основната част, която клиентите ви виждат. Именно тя създава първото впечатление, а за да бъде то положително, тази част трябва да сияе от чистота и да бъде 100% хигиенична!

 1. Дезинфекцирайте масите след всеки клиент.
 2. Забърсвайте масите, столовете, пейките и плотовете с чисти кърпи.
 3. Почиствайте оливерниците и солниците редовно.
 4. Ако в заведението ви има килими, почиствайте ги с прахосмукачка всеки ден.
 5. Избърсвайте прахта от осветителните тела в края на всяка седмица.
 6. Дезинфекцирайте дръжките на вратите редовно.

 

С тези 13 ТОП трика за почистване вашето заведение ще бъде винаги готово да посреща нови клиенти и да ги оставя 100% доволни от атмосферата!

Ние от „ЧИЧИ“ обаче знаем, че през летния сезон трудно се намира време за детайлно почистване… Ето защо, нашите специалисти са насреща – доверете ни се и оставете на нас да се справим с трудоемкото почистване на заведението. Вижте продължението тук!