Няма нищо по-прекрасно от това, след дълъг работен ден на вратата да те посрещне едно сладко космато приятелче. Статистиките сочат, че хората, притежаващи куче, са по-здрави и по-щастливи. Ако и вие спадате към тази група хора, най-вероятно емоционалното ви състояние е доста добро, но радвате ли се на чист дом?!

Сладките космати топки, които ви обичат безрезервно, идват в пакет с кални лапи, косми, полепнали по всяка повърхност, и неприятна миризма… Ето няколко съвета, чрез които ще можете да се радвате всеки ден на чист дом, обитаван от домашен любимец!

  1. Поддържайте домашния си любимец чист!

Редовната хигиена на домашния ви любимец определено е от голямо значение за поддържането на чист дом. Ако след дъждовна разходка Шаро изглежда като мокра топка козина, търкаляна из кално поле, значи имате нужда от установяване на определени правила. Винаги измивайте лапите на вашия приятел след разходка, независимо дали навън е мокро или сухо. Вие не се разхождате вкъщи с мръсни обувки, нали?

  1. Установете „периметър за мокри кучета“!

Както вече може би знаете, мокрото куче е най-големият враг на вашия чист дом! За да ограничите щетите, установете периметър, в който любимецът ви да стои, докато изпълните точка едно. Съветваме помещението да е с лесно почистваща се подова настилка! Добре е винаги да имате хавлиена кърпа под ръка на входа на вашия дом, в случай на извънредни климатични промени.

  1. Откажете Шаро от дивана!

В центъра на един чист дом винаги стои негово величество дивана! Явно и Шаро го знае, предвид че така удобно се настанява на него… Какво става, ако не можете да откажете домашния си любимец от така комфортната за него мека мебел?! Пред вас стоят следните опции:

Опция еднонов диван! Ако така или иначе е дошло време да подновите меката си мебел, заложете на плътно тъкани материи, по възможност в разцветки, близки до окраската на вашия любимец.

Опция две –  кувертюра. Малко ретро, но защо пък не! Така няма да се наложи да хвърляте „излишни пари“ за нов диван. Вие ще сте доволни, вашият любимец ОПРЕДЕЛЕНО ще е доволен, диванът ще е спасен и, при необходимост, винаги може да хвърлите кувертюрата за пране.

  1. Вземете си качествена прахосмукачка!

За да се радвате едновременно на чист дом и домашен любимец, е добре да разполагате с допълнителна всмукателна мощност. Съобразете се с настилките, които имате в дома си. Ориентирайте се към прахосмукачки с качествен филтър и специални приставки, с които да съберете набилите се косъмчета в тъканите. Почиствайте филтрите и четките редовно за максимален ефект!

  1. Проветрявайте редовно помещенията!

Независимо колко често къпете своя домашен любимец, след него винаги остава специфична и до някъде неприятна миризма. Ароматизаторите имат известен ефект, но нищо не може да се сравнява с чистия и свеж въздух. За да се радвате на усещането за свеж и чист дом, съветваме редовно да проветрявате дома си. По този начин освен че ще се отървете от неприятните миризми, ще наситите помещенията със свеж кислород.

Както може да се уверите, съжителството с Шаро и притежаването на чист дом не е толкова сложно! Ако все пак имате нужда от повече намеса в почистването, винаги можете да се доверите на специалистите от ЧИЧИ“.