Warning: The magic method NinjaFormsAddonManager\WordPress\Plugin::__wakeup() must have public visibility in /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/ninja-forms-addon-manager/lib/wordpress/plugin.php on line 22
ТОП 10 невероятни факта за почистването / "ЧИЧИ" / Блог
Темата за почистването е необятна – от специалните кърпи за почистване до домашните рецепти против мухъл… Решихме да споделим с вас 10 невероятни факта за почистването, защото… кой не обича да чете интересни факти?!

Факт 1
Най-големите зони на трафик във вашия дом са кухнята и банята!

Това е и причината тези две помещения да са едни от най-благоприятните за развитие и пренасяне на бактерии и микроби. Особено кухненските мивки!

Факт 2
Всяко почистване става по-лесно с накисване!

Дайте време на препарата да подейства! Един от 10-те невероятни факта за почистването е, че най-добрият начин да почистите упоритите замърсявания е чрез накисване с подходящ препарат. Напръскайте обилно и дайте няколко минутки на препарата да „направи магията“.

Факт 3
Почистване и дезинфекция са две различни неща!

Надяваме се, че не сме разбили нечии илюзии, но ДА! Тези две неща нямат нищо общо. Почистването се отнася към отстраняването на замърсявания и упорити петна, а дезинфекцията – към унищожаването и премахването на микроорганизми, пренасящи болести.           

Факт 4
Приложението на лимона в почистването понякога помага!

Най-лесният начин да премахнете натрупаната мръсотия от стъклените прегради или душ-кабините в банята е с лимонов сок. Ако пък ви се свидят лимоните, може да ги използвате само за лимонада! Все пак е лято, а какво по-освежаващо от една разхлаждаща лимонада.

Факт 5
Най-честите спорове вкъщи са на тема почистване!

Сигурни сме, че и на вас ви се е случвало да поспорите на тази тема! Наши клиенти споделят, че най-срещаните спорове са за това, колко често трябва да се почиства, как да се почиства, кой да почисти и с какви препарати и оборудване да се почисти.

Факт 6
Смесването на почистващи препарати може да е изключително опасно!

Ето някои комбинации, които никога да не правите:

– Избелващо средство и амоняк. Тази комбинация може сериозно да навреди на очите и да предизвика изгаряния на вътрешните органи при вдишване.

– Избелващо средство и алкохол. Вдишването на големи количества от тази опасна комбинация може да доведе до безсъние и сериозни здравословни проблеми!

Факт 7
Еко почистващите продукти набират скорост!

Нашите статистики показват, че все повече хора предпочитат да използват екологично съобразени почистващи препарати.

Факт 8
Съдомиялната машина не е само за съдове!

Ставаме все по-изобретателни! Знаете ли, че много хора използват съдомиялната си машина за почистване на играчки, гъби, четки или гребени?! Склонни ли сте и вие да опитате?

Факт 9
Купчета лед – идеалният начин да наточите мелницата за отпадъци!

Мелниците за отпадъци в кухненската мивка не са много популярни у нас, но в случай че разполагате с такава, може лесно да наточите ножовете, като хвърлите няколко кубчета лед в нея.

Факт 10
Домашният прах се състои от 80% кожни клетки!

Да, знаем, че не е най-приятният факт, но е напълно вярно. Прахта във вашия дом може да включва в себе си: човешки кожни клетки, примесени с влакна от тъкани, пърхот от домашни животни, частици от насекоми и външни частици.

 

Съществуват много повече от 10 факта за почистването – тях с радост ще споделим в следващи статии, а дотогава се радвайте на хубавото лято и оставете почистването в ръцете на нашите специалисти от „ЧИЧИ“.


Fatal error: Uncaught TypeError: implode(): Argument #2 ($array) must be of type ?array, string given in /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/vendor/matthiasmullie/minify/src/CSS.php:518 Stack trace: #0 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/vendor/matthiasmullie/minify/src/CSS.php(518): implode(Array, '|') #1 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/vendor/matthiasmullie/minify/src/CSS.php(311): MatthiasMullie\Minify\CSS->shortenHex('@charset "0";.w...') #2 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/vendor/matthiasmullie/minify/src/Minify.php(111): MatthiasMullie\Minify\CSS->execute(NULL) #3 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/optimization/CSS/class-combine.php(201): MatthiasMullie\Minify\Minify->minify() #4 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/optimization/CSS/class-combine.php(150): WP_Rocket\Optimization\CSS\Combine->minify(Array) #5 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/optimization/CSS/class-combine.php(108): WP_Rocket\Optimization\CSS\Combine->combine(Array) #6 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/subscriber/Optimization/class-abstract-minify-subscriber.php(85): WP_Rocket\Optimization\CSS\Combine->optimize('<br />\n<b>Warni...') #7 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/subscriber/Optimization/class-minify-css-subscriber.php(44): WP_Rocket\Subscriber\Optimization\Minify_Subscriber->optimize('<br />\n<b>Warni...') #8 /home/chichibg/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): WP_Rocket\Subscriber\Optimization\Minify_CSS_Subscriber->process('<br />\n<b>Warni...') #9 /home/chichibg/public_html/wp-includes/plugin.php(205): WP_Hook->apply_filters('<br />\n<b>Warni...', Array) #10 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/front/process.php(417): apply_filters('rocket_buffer', '<br />\n<b>Warni...') #11 [internal function]: do_rocket_callback('<br />\n<b>Warni...', 9) #12 /home/chichibg/public_html/wp-includes/functions.php(5309): ob_end_flush() #13 /home/chichibg/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #14 /home/chichibg/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #15 /home/chichibg/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #16 /home/chichibg/public_html/wp-includes/load.php(1144): do_action('shutdown') #17 [internal function]: shutdown_action_hook() #18 {main} thrown in /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/vendor/matthiasmullie/minify/src/CSS.php on line 518