Основното почистване на офиса често бива пренебрегвано с оправданието, че не е необходимо. Дори офисът ви да се почиства регулярно, това не замества нуждата от основно почистване. Както вашият дом има нужда от основно почистване няколко пъти в годината, така и офисът не прави изключение.

Микробите са един от най-големите проблеми в затворените офис пространства, това е и причината регулярното почистване да не е достатъчно.

Когато усетите, че моментът за основно почистване на офиса е настъпил, има няколко неща, на които професионалната фирма за почистване да обърне внимание и да включи в пакетa.

1. План за действие

Най-добрият план за действие, който могат да ви предложат, е „почистване от горе надолу“.  Нека основното почистване започне от запрашените тавани и завърши с пода. Местата, на които е необходимо да се обърне допълнително внимание, са осветителните тела, ръбовете, стените и вентилационни решетки. Почистването на стените, специалните мазилки и стикерите може да стане с леко навлажнена кърпа.

2. Подходящи препарати

Следващата стъпка е да се почистят всички точки на допир, както и хоризонталните повърхности. Добре е фирмата за почистване да използва подходящи дезинфекциращи препарати за целта, за да не се повредят повърхностите.

Цялостното основно почистване включва почистване на маси, бюра и мебели с твърда повърхност. Добре е да имате предварителна подготовка и да разтребите работните си места от всички лични вещи, за да може екипът по почистването да има максимален достъп и да почисти качествено.

В програмата на основното почистване е добре да бъдат включени и измиването на щори, стъклени прегради и сенници. Тези места са изключително благоприятна среда за развитието на микроби и бактерии.

Устройствата, като телефони, клавиатури и мишки трябва да подлежат на сериозно и обстойно дезинфекциране, тъй като това са местата с най-много контакт.

3. Кухненски бокс и санитарно помещение

Подходът – „почистване от горе надолу“ силно се препоръчва и за тези две помещения.

Фирмата за почистване, с която работите, трябва да разполага с много добре обучен персонал, който да разбира и да избягва „кръстосаното замърсяване“. Препаратите, които ще се използват при почистването на кухненския бокс, трябва да са безопасни и съобразени, предвид че това е мястото, на което се приготвя или поставя храна.

Редовното почистване на санитарните помещения е крайно недостатъчно. Благоприятната среда за развитие на микроби, бактерии, мухъл, както и остатъците от препарати, които се отлагат по повърхностите, са сериозна причина да правите основно почистване поне 3-4 пъти в годината.

Основното почистване на офиса безспорно е от голямо значение!

Ако имате нужда от фирма за основно почистване на офиса, нашите специалисти по почистването от „ЧИЧИ“ разполагат с богат опит и специализирана техника, с която ще накарат мястото да заблести.

Не се колебайте и се свържете с нас сега!