Написано по действителен случай

В живота на всеки мъж настъпва един преломен момент, в който той, за щастие или нещастие, е принуден да си стане „опасно близък“ с мопа, прахосмукачката и микрофибърната кърпа. Възможни причини за подобна „среща“ – всякакви! Резултатът, когато мъжете чистят – същински апокалипсис!

Не се шегуваме – това е безспорно доказан факт! Подготвили сме ви една напълно реална и не по-малко забавна история от героичните спомени на мъж, изправил се безстрашно лице в лице с почистващите уреди у дома. Ето как мъжете чистят:


„Защо да не почистя пода с прах за пране?“

 

„Веднъж реших да се направя на майстор в кухнята и да изненадам приятелката си с романтична вечеря у дома. За моя радост, лазанята стана адски вкусна и нямаше видими поражения! Е, не мога да кажа същото за кухненския под… Сякаш беше минал ураган… От най-безпощадните! Налагаше се бързо да почистя, а имах по-малко от 15 минути, преди приятелката ми да дойде…

И нали съм си спестовник, никога не съм давал излишни пари за специални препарати за почистване. Просто не разбирах какво толкова им е специалното… Имах си сапун… Имах си прах за пране… Те щяха да свършат същата работа. Даже щеше да ухае приятно! Нищо не можеше да се обърка. Поне така си мислех…

Сложих един черпак прах за пране в кофата с вода за мопа и разбърках добре „вълшебната“ смес. Старателно миех плочките в кухнята с широка усмивка, че ще успея да приключа навреме, когато внезапно останах стъписан. След себе си бях оставил невероятна феерия от сапунени балончета. Подът изглеждаше, сякаш пералнята се е разхождала в кухнята, работейки с отворен люк!

От ужас, пристъпих една крачка назад и в следващия момент връхлетях върху кофата. Сапунена вода се разля навсякъде… Стана същинско наводнение и в кухнята, и в коридора… Опитвах се да попия водата, колкото мога, но тя сякаш нямаше край…

В този миг на вратата се позвъни. „Ужас! Тя е тук!“ – помислих си. Как щях да я посрещна? Домът ми изглеждаше сякаш се намираше под Ниагарския водопад, а аз бях целия в балончета и мокър до кости… Налагаше се да отворя вратата – по-добре беше да се изложа, отколкото да я оставя да чака отвън.

„Ами сега?“

Поех дълбоко въздух. „Най-много да избяга, като види какво съм сътворил…“ – мислех си. Използвах всичките си сили, за да отворя вратата, запазвайки самообладание… Дори се усмихнах по онзи начин, сякаш всичко е наред и съм над нещата. Усмивката ми рязко изчезна в мига, в който приятелката ми погледна надолу, после нагоре и избухна в истеричен смях. Беше видяла подгизналия коридор и сапунените мехурчета по косата ми, а някъде зад мен стърчеше и мопа… „Хайде да почистим тази бъркотия!“ – каза тя, видимо развеселена от видяното, и се „гмурна“ в домашния Ниагарски басейн.

В крайна сметка, с нейна помощ почистихме хаоса, който създадох, и успяхме да се насладим на лазанята. Поне едно нещо бях свършил като хората!

След тази случка, осъзнах две неща: Първо – НЕ мога да чистя! Опасно е! Второ – късметлия съм с такава приятелка! Но като мъж ще ви кажа следното – по-добре НЕ чистете сами у дома преди среща, а и като цяло… Не рискувайте като мен! Не всяка дама би помогнала с усмивка… Хората са го измислили – неслучайно има фирми за професионално почистване! От тогава се доверявам на “ЧИЧИ“ за чистотата на целия ми дом, не само преди среща – няма наводнения, няма сапунени балончета! Разбира се, приятелката ми не знае – достатъчно се изложих веднъж вече…“

Анонимен
(за да не разбере приятелката му)

Да, мъжете чистят така! Не всички, разбира се, но голяма част от тях имат поне една подобна трагикомична история в компанията на почистващите уреди. Подобен стрес е напълно излишен! Ние от „ЧИЧИ – Професионално почистване“ ви предлагаме да оставите чистотата на нас, за да можете вие да се насладите на времето, прекарано с любимите хора.