Почистването на дома не трябва задължително да е неприятно, трудоемко и отнемащо часове занятие. Винаги ще има нещо за доизбърсване или полиране… Но ако разполагате с правилните инструменти, техники и методики, смятаме, че можете да се справите за по-малко от час.

Ето и нашите съвети, благодарение на които да постигнете чистота у дома само за 60 минути:

1. Начертайте план за действие

Може да звучи педантично, но това е едно от най-важните условия, за да постигнете желаните резултати и светкавична бързина при почистването на дома. Започнете от единия край на къщата и преминавайте плавно през всяко помещение. Ако нямате ясен план за действие, рискувате да се оплетете и да загубите време, преминавайки непрекъснато от стая в стая, напред-назад.

2. Пригответе необходимите консумативи

За да се движите по предварително начертания план, се погрижете препаратите и инструментите, необходими за начинанието, да са на една ръка разстояние. Носете ги със себе си при преминаване във всяко следващо помещение. По този начин ще избегнете връщането и лутането между стаите, спестявайки време.

За ваше улеснение предлагаме следния списък с консумативи и предварителни задачи:

  • Подгответе си подходящ плейлист, който да ви стимулира през цялото време;
  • Облечете се подходящо. Съветваме: Дори да ви е хладно, не прекалявайте с дрехите! Музиката и физическото натоварване ще ви разгорещят достатъчно;
  • Подберете подходящи препарати за зоните, които сте набелязали за почистване. За повече практичност препоръчваме да си набавите кошница за препарати и аксесоари, в която да ги сортирате. Този тип кошници са изключително удобни, спестяват време, усилия и пространство в килера;
  • Предпазни ръкавици;
  • Микрофибърни кърпи (подходящ брой за вашите нужди);
  • Кофа и парцал;
  • Прахосмукачка;

3. Подгответе предварително помещенията

Ускорете процеса на почистване, като се погрижете излишните предмети да бъдат прибрани. Освободете пода от всички преместваеми мебели, за да имате максимален достъп до всяка точка на апартамента/къщата. Това условие е от съществено значение за оптимизиране на почистването на дома.

4. Фокусирайте се върху задачите

Едно от най-важните неща, на които да наблегнете, за да постигнете съвършено бързи резултати, е да се фокусирате върху задачите. Не се оставяйте на течението! Поемайте всяка следваща задача, чак когато сте приключили с текущата. Без притеснение и паника – ще стигнете и до почистване под дивана (все някога).

5. Ускорете темпото

Фокусирането и бързината вървят ръка за ръка. Мобилизирайте се и не се разсейвайте от странични задачи. Магнитите на хладилника ще са там и утре – не е необходимо точно сега да ги подреждате по година на придобиване. За улеснение може да си пуснете стимулираща музика с подходящо темпо, което да ви води. По този начин няма да усетите как сте стигнали до последните щрихи по почистването.

Убедени сме, че спазвайки тези няколко стъпки, ще успеете да се вместите в 60 минути. В краен случай, ако не успеете, то поне значително ще сте намалили времето си за почистване.

Ние от „ЧИЧИ“ знаем, че времето на всеки е изключително ценно. Ето защо, ви предлагаме да го използвате за себе си и за любимите хора, а за чистотата на своя дом се доверете на нашите специалисти по почистване.