ТОП 5 последици от това да чистите дома или офиса сами

 

Нека бъдем честни – самостоятелното почистване не е най-любимото занимание на мнозина… Само при мисълта за домашните почистващи уреди и десетките препарати, лицето ви придобива онова силно неудовлетворено и предварително изтощено изражение на досада и неприязън… Познахме, нали?

За ваша радост и утеха, имаме новина: Самостоятелното почистване крие своите опасни рискове! Ето защо, ние силно НЕ го препоръчваме. Разберете какви са последиците от това да чистите дома или офиса сами… И какъв е нашият съвет към вас, за да се справите с това рисково начинание безопасно:

 

Последица 1: Умора и досада…

Ще се съгласите, че самостоятелното почистване води до неописуема физическа и психическа умора. След подобна активност, цялото тяло ви боли, сякаш сте участвали в спортен маратон… Не само това, но и се чувствате толкова емоционално изтощени, сякаш до преди 5 минути сте се борили да сложите децата в леглата или да предадете на шефа детайлен доклад в последния момент. Схващате ли накъде бием? На кого са му нужни подобни негативни емоции?

Последица 2: Отнема от времето, което и без това нямате

Домът и офисът изискват редовно почистване, за да бъдат винаги свежи и приятни. Но в познатото на всеки тежко и забързано ежедневие времето никога не стига за нищо. От работа и важни ангажименти няма кога да поиграете безгрижно с децата или да посветите цялото си внимание на любимия човек… А какво остава да трябва да прекарате единствените си няколко свободни часа в почистване на дома? Пък за самостоятелно почистване на офиса дори дума да не става!

 

Последица 3:  Трудно и опасно е…

Както в дома, така и в офиса някои кътчета се оказват изключително труднодостъпни за почистване без наличието на суперсили. Но тъй като знаем, че вие сте борбени и не се отказвате лесно, сме сигурни, че сте склонни да опитате всякакви катерения, подскачания и пируети, само и само да завършите „мисията невъзможна“. Въпреки че подкрепяме вашия несломим дух, смятаме за редно да ви предупредим, че без нужното оборудване, почистването на подобни места е не само трудно, но и опасно. Не искате да паднете от стълбата или стола и да си счупите нещо, в опитите си да почистите окачения таван, нали?

 

Последица 4: Вреди на здравето

Точно така! Самостоятелното почистване може да вреди на здравето ви. Когато почиствате сами дома или офиса, обикновено не взимате предпазни мерки, защото в повечето случаи не се замисляте какво може да се случи. Истината е, че прекият контакт с прахта, мръсотията и изпаренията на почистващите препарати могат да доведат до възникване на алергии и обриви, но също и до далеч по-сериозни здравословни проблеми.

 

Последица 5: Некачествено почистване или още по-лошо…

Колкото и да се стараете, при самостоятелното почистване винаги остава някое пропуснато ъгълче. Освен това, голяма част от уж почистените повърхности често не са толкова добре почистени, колкото си мислите, тъй като в повечето случаи домашните почистващи уреди и препарати не са висококачествени и не могат да постигнат същия ефект като професионалните.

Вторият вариант е с добронамереното си почистване да влошите нещата… Без познания за подходящото третиране според материята на дивана или килима, можете да фиксирате петната и никога да не успеете да ги изчистите. Същото важи и при чистенето на мухъл – ако не бъде обработен правилно, има риск да се появи отново…

 

Нашият съвет към вас:

Ще се съгласите, че самостоятелното почистване оставя сериозни последици след себе си. По този начин не бихте могли да усетите истинския ефект от чистотата и свежестта в дома или офиса. Освен това, отнема много време, което иначе бихте могли да посветите на любимите си хора и занимания. Също така, изобщо не е редно да застрашавате здравето си.

Всичко, от което се нуждаете, за да се справите с тази рискова, но задължителна задача, е да оставите нещата в ръцете на професионална фирма за почистване. Специалистите на „ЧИЧИ“ винаги са в готовност да ви помогнат с почистването на дома или офиса, за да ви покажат какво значи чистота до блясък!