Както вече многократно споменахме, а и навсякъде около нас все за това се говори – пролетта дойде! След дългата, студена и разточителна зима сега е идеалният момент да се заемете с освежаването на дома или иначе казано – ремонт. Точно така - правилно прочетохте – РЕМОНТ! Но за да стигнете до заветния момент, в който ще се радвате на обновленията, трябва да минете през безпорядъка, който остава след всеки ремонт.

Новите проекти винаги са вълнуващи и често предизвикателни. Независимо дали сте се заели с подновяване на кухненските шкафове, смяна на подовата настилка или поставяне на модерна арт мазилка, всички тези операции включват в себе си много бъркотия, прах и мръсотия. За да се справите бързо и ефективно с последствията след ремонта, съставихме списък с основните задачи, на които да се посветите:

Ограничаване на щетите

За да ограничите щетите, вземете превантивни мерки като например добрия стар найлон. Независимо дали ще ремонтирате тавана, или ще освежавате стените, най-добрият начин да предпазите мебелите си от сериозни щети и мръсотия след ремонта е да ги покриете с предпазен найлон или покривало по ваш избор.

Чисти и извозва!

В случай че се доверите на услугите на професионалисти при обновлението на дома си, погрижете се в условията им да е включено и почистване на по-големите отпадъчни материали. Най-вероятно всяко почистване извън това ще ви коства допълнителни разходи, а резултатът обикновено не е впечатляващ.

Основни стъпки при почистване след ремонт:

 • Погрижете се за всички остатъци от строителни материали в случай че изпълнителят не го е направил.
 • Почистете добре всички повърхности -  стени, тавани и подови настилки. Фините прахови частици, отделени по време на ремонта, лесно полепват по всяка повърхност, макар понякога това да не личи. Препоръчваме това да стане със суха или влажна кърпа в зависимост от повърхността.
 • Избършете старателно всички врати, брави, корнизи, ключове и контакти.
 • Почистете добре меката мебел. Препоръчваме да използвате прахосмукачка, тъй като текстилните повърхности имат способността да поемат и задържат фини частици, невидими за невъоръженото човешко око.
 • Почистете и дезинфекцирайте банята. Съветваме ви да използвате специални препарати за това помещение, тъй като понякога остатъчните строителни материали са изключително трудни за отстраняване.
 • Почистете старателно всички кухненски шкафове и плотове от стружките и дървесния прах, останали след ремонта. Все пак това е мястото, на което ще държите всичките си прибори и ще приготвяте храната си. Използвайте силни, но максимално безвредни препарати!
 • Измийте добре всички прозорци. Една от задачите, която отнема най-много време и усилия при почистване след ремонт, е миенето на прозорците. Осланяйки се на „Закона на Мърфи“, точно когато го направите, навън ще завали, така че бъдете подготвени! Не забравяйте да отделите време и на первазите.
 • В случай че имате вентилационни решетки, отделете нужното време, за да ги почистите добре. В противен случай рискувате при последваща експлоатация финият строителен прах, останал след ремонта, да се озове по всички повърхности, които вече сте обработили.

В заключение

Ако все още се чудите дали да се заемете сами с почистването след ремонт, или да се доверите на професионална фирма, си задайте следните въпроси:

 1. Колко време ще отнеме?
 2. Имам ли това време и мога ли да отделя нужната енергия?
 3. Ще се справя ли качествено с тази задача?

Ако отговорът ви е по-скоро колеблив или отрицателен, ние от „ЧИЧИ – Професионално почистване“ ще се погрижим за всичко със замах. Нашите експерти работят със специализирана техника и влагат много енергия и внимание, благодарение на което всяко кътче от вашия дом ще засияе от чистота! Насладете се на свободното си време и се отърсете от тревогите за почистването след ремонта.


Fatal error: Uncaught TypeError: implode(): Argument #2 ($array) must be of type ?array, string given in /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/vendor/matthiasmullie/minify/src/CSS.php:518 Stack trace: #0 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/vendor/matthiasmullie/minify/src/CSS.php(518): implode(Array, '|') #1 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/vendor/matthiasmullie/minify/src/CSS.php(311): MatthiasMullie\Minify\CSS->shortenHex('@charset "0";.w...') #2 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/vendor/matthiasmullie/minify/src/Minify.php(111): MatthiasMullie\Minify\CSS->execute(NULL) #3 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/optimization/CSS/class-combine.php(201): MatthiasMullie\Minify\Minify->minify() #4 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/optimization/CSS/class-combine.php(150): WP_Rocket\Optimization\CSS\Combine->minify(Array) #5 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/optimization/CSS/class-combine.php(108): WP_Rocket\Optimization\CSS\Combine->combine(Array) #6 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/subscriber/Optimization/class-abstract-minify-subscriber.php(85): WP_Rocket\Optimization\CSS\Combine->optimize('<!DOCTYPE html>...') #7 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/classes/subscriber/Optimization/class-minify-css-subscriber.php(44): WP_Rocket\Subscriber\Optimization\Minify_Subscriber->optimize('<!DOCTYPE html>...') #8 /home/chichibg/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): WP_Rocket\Subscriber\Optimization\Minify_CSS_Subscriber->process('<!DOCTYPE html>...') #9 /home/chichibg/public_html/wp-includes/plugin.php(205): WP_Hook->apply_filters('<!DOCTYPE html>...', Array) #10 /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/inc/front/process.php(417): apply_filters('rocket_buffer', '<!DOCTYPE html>...') #11 [internal function]: do_rocket_callback('<!DOCTYPE html>...', 9) #12 /home/chichibg/public_html/wp-includes/functions.php(5309): ob_end_flush() #13 /home/chichibg/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(308): wp_ob_end_flush_all('') #14 /home/chichibg/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(332): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #15 /home/chichibg/public_html/wp-includes/plugin.php(517): WP_Hook->do_action(Array) #16 /home/chichibg/public_html/wp-includes/load.php(1144): do_action('shutdown') #17 [internal function]: shutdown_action_hook() #18 {main} thrown in /home/chichibg/public_html/wp-content/plugins/wp-rocket/vendor/matthiasmullie/minify/src/CSS.php on line 518