Опитите ви за почистване на дома или работното място се оказват неуспешни? Започвате отново и отново, все по-амбицирани, че този път ще успеете, но се оказва „кауза пердута“?

Причината не е пролетната умора… Колкото и да се утешавате, че го дължите на нея. По-скоро е виновен „ДВБП“ – Дефицит на вниманието от безпорядъка при почистване.

Какво e дефицит на вниманието от безпорядъка при почистване?

Дефицитът на вниманието от безпорядъка при почистване е тежък синдром, при който човек започва да чисти едно нещо, но се разсейва от друго нещо, което се нуждае от почистване. Това го кара да скача от едно нещо на друго, без да го е довършил, само за да свърши максимално много работа, но без видим краен резултат.

Какви са симптомите?

Случвало ли ви се е докато почиствате единия рафт на секцията в хола, да забележите натрупалата се прах на долния рафт и внезапно да започнете да чистите него, без да довършите горния? Или да почиствате печката в кухнята и малкото петънце на шкафа до нея толкова да ви вади очите, че да скочите да търкате него?

А какво ще кажете за омразния факт, но все пак факт, че точно когато си помислите, че вече сте приключили и всичко блести от чистота, се появява още нещо за почистване?

Симптомите са повече от очевидни и познати на доста от вас, но все пак нека ги споменем:

  • Разсеяност
  • Липса на последователност при почистване
  • Претупване и недовършване на работата
  • Привиден перфекционизъм и максимализъм
  • Убиване на много време без видим резултат
  •  

Как влияе „ДВБП“ на почистването?

Дефицитът на вниманието от безпорядъка при почистване води до съвсем неудовлетворителен краен резултат. С други думи казано, дори да сте загубили цял ден, отдадени на каузата домът или офисът ви да заблести, накрая ще се окаже, че той изобщо не е добре почистен. Това се дължи на факта, че няма как да почистите качествено едно кътче, когато го оставяте доникъде, втурвайки се да почистите друго.

 

Какво е лечението?

Вече можете да си отдъхнете! Има лечение и то е много достъпно! Истината е, че вие просто не сте родени за тази работа. Но няма страшно – защо трябва да се мъчите излишно и да опитвате отново и отново, без да постигате успех?

Най-доброто решение е да повикате „ЧИЧИ – Професионално почистване“. Специалистите на „ЧИЧИ“ не споделят с вас този коварен синдром, но знаят как да го излекуват бързо и ефикасно. Оставете почистването на дома или офиса на професионалния екип на „ЧИЧИ“ и се отдайте на почивка и забавление. Ако толкова ви залипсва почистването, можете да го правите понякой път за удоволстиве, но без да се изгубвате в този безпорядък отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *