Баба знае страхотни рецепти за пържени кюфтета и супи за душата, но темата за почистване на дома определено не ѝ е сила. В забързаното ежедневие, всеки иска да се справи с тази задача, пестейки време и усилия. Ето защо нейните методи, макар икономични, са непрактични и неефективни.

 Ако искате да се радвате на блестяща чистота и свежест у дома, нека разбием митовете, в които и днес има вярващи. Разберете кои са любимите начини за почистване на баба и защо са отживелица:

Белината не е ваш приятел при почистване на дома!

Миризмата на белина много често се свързва с чистота и хигиена. Истината обаче е, че белината определено не е най-добрия съюзник в борбата за съвършено чиста къща. Избелването не означава чистота. Трябва да признаем приносът ѝ в премахването на петна от лютеница по дрехите на децата, както и в убиването на микроби, но що се отнася до почистване на мърсотията от повърхностите у дома… трябва да заложите на професионален продукт.

Вестниците са за четене!

Спомняте ли си, когато бяхте деца, как майките и бабите почистваха прозорците у дома с намачкани вестници? И наистина преградата между дома и света изчезваше!

Но ако днес опитате този трик, ще останете дълбоко разочаровани. Това е така, защото преди години вестниците са се изработвали от хартия и мастило, за разлика от материалите, които влагат днес в производството им. Все пак живеем в 21 век! Преди 20 години и кашкавалът беше кашкавал и сиренето – сирене… Защо и вестниците да са същите?

Ако искате да се радвате на безупречно чисти огледала и прозорци у дома, заложете на препарат и микрофибърна кърпа – няма да сбъркате!

Прахосъбирачките НЕ обират прах!

Те са пухкави, мекички, доста често направени в цветовете на дъгата… Ммм да, точно това ви трябваше, за да завършите карнавалния костюм на детето, но не и за да оберете праха от античния кичозен полилей, който баба ви ви подари за новото жилище (сигурно ви се иска децата да си поиграят с футболна топка около него).

Този тип ПРАХОсъбирачки правят всичко друго, но не и да събират прах. Най-добрият начин за почистване на дома от прах е чрез прахосмукачка със специална приставка или с навлажнена микрофибърна кърпа.

Оцетът НЕ е решение за почистване на дома!

Ползваме го за салати, марината и омекотяване на дрехи, почиства чудесно всяко кътче в банята и за капак е супер достъпен!!! Идеалното решение за всяка БИО домакиня, при почистването на дома!

Оцетът заслужава специално място в кухнята или килера на вашия дом. И все пак не можем да не споменем неговия благоуханен аромат! Жалко, че не ухае на маргаритки… Ако сте почитатели на оцета, нека ви предупредим, че въпреки многобройните му приложения, той не бива да се ползва за почистване на мраморни или каменни облицовки, твърда дървесина и настилки с восъчно покритие, тъй като може да повреди повърхността им.

Олиото е само за готвене!

Когато дойде време да полирате секцията, олиото не е най-доброто решение на този въпрос. На пазара съществува голямо разнообразие от препарати, с които идеално може да полирате до съвършенство всяка повърхност у дома. Освен това може да получите бонус – свеж аромат, който ще се носи из цялата къща, вместо този на пържени картофи.

Ние от „ЧИЧИ – Професионално почистване“ не вярваме в митове!

Трябва да признаем, че някои от тях са доста оригинални, но все пак крайният резултат е най-важен. За да имате безупречно чист дом по всяко време, не се доверявайте на бабините митове, а на почистване на дома от истинските професионалисти от „ЧИЧИ“.

Ние ще се погрижим за всяко кътче във вашия дом, за да може вие да се радвате на повече свободно време с хората, които обичате. Обещаваме да запазим полилея цял!