Почистването – необходимо зло, без което не можем нито у дома, нито на работното място. Понякога отнема дни и винаги е за сметка на свободоното време. Често в старанието да сме перфектни чистофайници – допускаме грешки, които костват допълнителни усилия… и нерви. Кои са онези 3 грешки при почистване, които не бива да допускаме?

Почистване отдолу нагоре

Или с други думи – почистването не трябва да стартира от по-ниските нива и повърхности, като преминава към по-високите. Точно обратното.

Например – почистването и прането на килими, мокети или друг вид подови настилки е препоръчително да остане последна грижа, след като прахта по секции и плотове е елиминирана.

Универсални гъби и микрофибърни кърпи за всичко

Нерядко се използват едни и същи почистващи кърпи или гъби за санитарните помещения, кухненските плотове и прочие. Твърдо НЕ!

Трябва да се отделят различни по цвят, размер или форма (а може и 3 в 1) почистващи инструменти за отделните повърхности, материи и помещения. Също така – животът на една гъба е около месец. При по-продължително използване бактериите и микробите на практика стават безсмъртни.

Колкото повече – толкова повече

Да, но само в приказния свят на Мечо Пух. В реалността – колкото повече почистващи препарати се използват самоцелно, толкова по-големи вреди се нанасят по повърхността на мебели, подови настилки, стъклени и огледални повърхности. Да не споменаваме и пагубния ефект от тази прекомерна употреба върху околната среда.

За да избегнеш подобна „плесканица” – прочети внимателно упътването на съответния препарат. То ще ти подскаже най-точно как и в какви количества се използва препаратът. Имай предвид още, че някои препарати нямат мигновен ефект – видимият им резултат може да е налице след  часове.

Как да избегнеш тези и други грешки при почистване?

Като се довериш на фирма за професионално почистване. Това ще ти спести ресурси като време и пари за препарати, техника и оборудване, които можеш да вложиш в много по-атрактивни и полезни занимания.

Свържи се с „ЧИЧИ” още днес, за да се убедиш лично в предимствата на професионалите услуги за почистване на домове, офиси, бизнес сгради, търговски обекти и автомобили.