Поетично за почистването

Настане уикенд – слънце изгрее. Памукови облаци обсипят свода небесен. А домакиня пее хайдушка песен; а домакиня снове и пъшка: дали да се на природа порадва и с дечица време най-сетне прекара, или парцал да хване и робско чистене отново прегърне?

Стоп! Нито сме под Османско робство, нито е 19 век.

Както се казва, хората отдавна са го измислили: професионални услуги за почистване.

Животът е твърде кратък…

За да го прекарваш в дилеми дали да пропилееш хубавия и слънчев уикенд в почистване на дома, или да се насладиш на пълноценно време с любимите хора. Да не забравяме и „прекрасните“ вечери след тежкия работен ден, когато жилището е надолу с главата. Още „по-сладки” са плануваните отпуски за основно почистване на дома, които приключват със загрубяла кожа на ръцете, рани, умора, семейни скандали и неконтролируемо желание за убийство на ближния.

Друго си е аз да изчистя!

Съгласни сме.

Ето и шест основни причини, защо да НЕ се довериш на фирма за професионално почистване:

  • Ти нямаш приятели, роднини, познати, котка, куче, хамстер, рибка. Вечерите ти са по-самотни и от тези на Робинзон Крузо преди Петкан. Намираш утеха в лъснатата до блясък като холивудска усмивка тоалетна чиния.
  • Нямаш любимо занимание, книга, филм. Спорт, музика или четене на книги ама грам не те влекат. Определяш почистването на дома като свое хоби.
  • Не обичаш природата, да пътуваш и изобщо да излизаш от дома. Идеалната петък вечер за теб е с прахосмукачка в едната ръка и микрофибърна кърпа в другата.
  • Най-голямата ти мечта всъщност е да имаш три ръце, за да можеш някак да подхванеш и чиниите в това време.
  • Изпадаш в истерия, ако някой се докосне до вещ у дома.
  • Не правиш разлика между фирми за почистване на София и фирми за почистване на домове и офиси.

Ако обаче не си асоциален истерик със сюрреалистични мечти, то фирма за професионално почистване ще ти спести много нерви. Най-вече: ще ти позволи повече време за хората и дейностите, които наистина си струват в този живот.